Palau voortaan apostille

Met ingang van 23 juni 2020 is Palau toegetreden tot het verdrag van Den Haag. Voortaan volstaat in principe een apostille op uw documenten voor Palau.

Invloed van Corona-maatregelen op legalisatie- en visumaanvragen

Verschillende ambassades en ministeries beperken hun dienstverlening door beperking van de openingstijden & personeelsbezetting of zelfs sluiting.

Legalisaties kunnen hierdoor vertraging oplopen of zelfs tijdelijk onmogelijk zijn. Visumaanvragen zijn in de vele gevallen onmogelijk.

We proberen de veranderingen op de voet te volgen om u zo goed mogelijk te informeren, doch dit verandert van dag tot dag.

China start met het afnemen van vingerafdrukken

Het Chinese Visum Application Service Center (CVASC) start met het afnemen van vingerafdrukken bij een visumaanvraag. Lees de details hier.

Sluiting visum-center China

Het Chinese Visum Application Service Center (CVASC) is wegens verhuis gesloten van 28 september tot 3 oktober. Er kan in deze periode in Nederland geen visum voor China aangevraagd worden.

Offerfeest 2019

Vanaf 11 augustus vindt het offerfeest plaats. Ter gelegenheid van dit feest zijn verschillende ambassades enkele dagen tot een hele week gesloten. Dit kan vertraging van uw legalisaties met zich meebrengen.

Suikerfeest 2019

De maand Ramadan loopt ten einde. Dit gaat gepaard met het Suikerfeest. Verschillende ambassades sluiten hun deuren meerdere dagen tot zelfs anderhalve week (in combinatie met onze feestdagen Hemelvaart en Pinksteren).

Ramadan 2019

In de kalender van de Islam is de maand Ramadan van start gegaan. De openingsuren van verschillende ambassades zijn hierdoor gewijzigd. Het is niet onmogelijk dat legalisatie van documenten hierdoor vertraging oploopt. We doen echter al het mogelijke om deze vertragingen zoveel mogelijk te vermijden.

Buitenlandse Zaken Brussel 16-4 tot 18-4 gesloten

Wegens een poging tot ‘hacking’ van de computersystemen van de FOD Buitenlandse Zaken te Brussel, is de legalisatiebalie gesloten tot minimaal donderdag 18 april. Afhandeling van documenten die van legalisatie of apostille voorzien dienen te worden, zullen hierdoor wellicht vertraging oplopen.

Certificate of a Medicinal Product

Ook na de verhuis van het European Medicines Agency (E.M.A.) blijft Embassy-Express de perfecte partner om uw Certifcates of a Medicinal Product van legalisatie te voorzien.
Wij hebben de verhuis omwille van de Brexit op de voet gevolgd, en zijn dus van bij de start op de hoogte van de juiste procedures om uw C.M.P. van legalisatie of apostille te voorzien!

Tarieven Embassy – Express

Wegens de steeds ingewikkelder wordende procedures bij de consulaten en steeds stijgende kosten in onze werking zijn wij genoodzaakt om per 1 januari 2019 onze tarieven te indexeren.

Prijs voor apostille of legalisatie (NL)

De rechtbanken in Nederland hebben de prijs voor apostille of legalisatie met 1 € verhoogd. Dit wil zeggen dat legalisatie of apostille voortaan € 21 kost.

Prijs voor legalisatie Arabische KvK

De Arabisch – Belgisch – Luxemburgse Kamer van Koophandel heeft de kostprijs van legalisatie verhoogd met € 10. Voortaan kost een legalisatie van factuur of CvO bij het ABLCC dus € 45.

Ministerie van Financiën – sluitingsdagen Kerst 2018

Het Ministerie van Financiën in Den Haag sluit omwille van  de feestdagen tussen vrijdag 21 december en 1 januari 2019.

Embassy Express – sluitingsdagen Kerst 2018

Embassy Express zal omwille van de feestdagen gesloten zijn op 24, 25, 26 december en 31 december en  1 januari 2019.

Oman – legalisatie

De ambassade van Oman in Den Haag zal omwille van de feestdagen gesloten zijn vanaf 24 december tot en met 1 januari. In België is Oman reeds gesloten vanaf 17 december.

Verenigde Arabische Emiraten – legalisatie

De ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten wil voortaan een kleurenkopie bij uw documenten voor legalisatie.