Prijswijzigingen 2023

Onze mensen zijn cruciaal om een goede dienstverlening te kunnen bieden. Vanwege de hoge inflatie hebben we onze personeelskosten veel harder zien toenemen dan voorgaande jaren. Ook zijn we afgelopen periode geconfronteerd met sterk gestegen kosten van met name de transportkosten. Als gevolg hiervan verhogen we met ingang van 1 februari 2023 een deel van onze tarieven. Het kan daarnaast ook zijn dat de tarieven bij de ministeries en ambassades gaan wijzigen. We zullen deze wijzigingen direct bij de landenpagina’s op onze website aanpassen.

Nieuw tarief Belgisch-Arabische Kamer van Koophandel

Vanaf 1 februari 2023 zal de Belgisch-Arabische Kamer van Koophandel (Arab-Belgium-Luxembourg Chamber of Commerce – ABLCC) 55 Euro per document berekenen.

Legalisatie Saudi Arabie nu Apostille

Legalisatie Saudi Arabie is vanaf nu aangesloten bij het Apostille-verdrag. De ambassade blijft voorlopig nog wel legaliseren, dus dat blijft gelukkig nog wel mogelijk wanneer uw klant daar toch om vraagt.

Saudi Arabië kan nu ook met een apostille!

Saudi Arabië (Saudi Arabia) is sinds 7 december 2021 aangesloten bij het Verdrag van Den Haag. Voortaan volstaat een apostille dus op uw documenten voor Saudi Arabië, maar de ambassade zal voorlopig ook nog legaliseren wanneer u dat toch nog wenst.

De volledige lijst van aangesloten landen vindt u hier.

Voor meer informatie omtrent het verkrijgen van een apostille klikt u hier.

Chinees Nieuwjaar 2023 China / Taiwan / Vietnam

Ter gelegenheid van het Chinees Nieuwjaar zullen enkele ambassades rond 22 januari 2023 enkele dagen gesloten zijn. Het betreft hier uiteraard de Chinese ambassade, maar ook Taiwan en Vietnam sluiten hun deuren.

Jamaica aangesloten bij het apostilleverdrag

Jamaica is sinds 3 juli 2021 aangesloten bij het Verdrag van Den Haag. Voortaan volstaat een apostille dus op uw documenten voor Jamaica.

De volledige lijst van aangesloten landen vindt u hier.

Voor meer informatie omtrent het verkrijgen van een apostille klikt u hier.

Embassy-Express is verhuisd !

Het kantoor van Embassy-Express B.V. in België is verhuisd.

Uw Belgische aangetekende post, DHL-zendingen e.d. kunnen voortaan naar ons nieuwe adres verzonden worden:

Embassy Express B.V.
Hemelrijklaan 58
2910 Essen
België

Onze postbus in Den Haag blijft gewoon bestaan & wordt nog steeds dagelijks leeggemaakt !

Egyptische ambassade verhoogt prijzen

Met ingang van 1 december 2021 zijn de tarieven voor legalisaties bij het consulaat van Egypte verhoogd naar € 205,-

Palau voortaan apostille

Met ingang van 23 juni 2020 is Palau toegetreden tot het verdrag van Den Haag. Voortaan volstaat in principe een apostille op uw documenten voor Palau.

China start met het afnemen van vingerafdrukken

Het Chinese Visum Application Service Center (CVASC) start met het afnemen van vingerafdrukken bij een visumaanvraag. Lees de details hier.

Certificate of a Medicinal Product

Ook na de verhuis van het European Medicines Agency (E.M.A.) blijft Embassy-Express de perfecte partner om uw Certifcates of a Medicinal Product van legalisatie te voorzien.
Wij hebben de verhuis omwille van de Brexit op de voet gevolgd, en zijn dus van bij de start op de hoogte van de juiste procedures om uw C.M.P. / CPP  van legalisatie of apostille te voorzien!

Prijs voor apostille of legalisatie (NL)

De rechtbanken in Nederland hebben de prijs voor apostille of legalisatie met 1 € verhoogd. Dit wil zeggen dat legalisatie of apostille voortaan € 21 kost.

Prijs voor legalisatie Arabische KvK

De Arabisch – Belgisch – Luxemburgse Kamer van Koophandel heeft de kostprijs van legalisatie verhoogd met € 10. Voortaan kost een legalisatie van factuur of CvO bij het ABLCC dus € 45.